Ön tudja, hogy akár 120 évig is élhetnénk teljes fizikai erőnlétben és fiatalos külsővel!

Ismerje meg teste szerkezeti fehérjéjét a  Kollagén-t, ami... 

... táplálja a hajat, a bőrt és a körmöket
Mert a kollagén a test természetes fehérjéje, a test ragasztójának is nevezik, a kollagén  összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat. Fontos szerepet játszik a bőr, haj és a köröm egészségében. A bőr 75%-át kollagén alkotja.

…erősíti a kötőszövetet
Támaszt és tápanyagot nyújt. Az erős kollagén fehérje a kötő- és támasztószövet része, a kollagén nagyon fontos szerepet játszik a kötő –és támasztószövet stabilitásában és szilárdítja azt. Hiányában lehetőség nyílik  a striák és a narancsbőr megjelenésének.

…táplálék a bőrpanaszok ellen: pigment foltok, pikkelysömör, rosacea, pattanások, akné, szemölcsök
Minden pillanatban, amikor a testnek szüksége van új sejtek termelődésére, mint pl. a fejlődési korszakban, a gyógyítás folyamatában, a kollagén építő fehérje kulcsfontosságú szerepet játszik.

... táplálja az izmokat, csontokat és fogakat 
De ugyanúgy fontos szerepet játszik a csontok felépítésében, a fogakban is. A fogak és a csontok csak úgy tudnak egészségesen kifejlődni, ha a testben lévő ásványi anyagok a kollagénnel egyesülnek, és együtt támogatják annak fejlődést.

…táplálja az inakat és szalagokat
A kollagén rostos hálót képez az egész testben, zselatinos anyaga pedig emlékeztet a ragasztóra, mely mindent mindennel összeköt. A kollagén összeragasztja a csontvázat a lágy szövetekkel. Innen ered az a latin eredetű mondás, hogy „a kollagén a test ragasztója.” molekuláris szerkezete biztosítja az inak, a szalagok erősségét és elasztikusságát.

…építi a porcokat, védi az ízületeket
A csontok, az izületek, a porcok, az ízületi nedv, az inak, a szalagok molekuláris szerkezetükben hasonlóságot mutatnak. A kollagén táplálék,az ízületi porc és ízületi tok újjáépítésében, így alkalmazhatjuk porcépítőként illetve az ízületek közötti „kenőanyag” újratermelésében is, mint ízületvédőt. 

A kollagén a testünket összetartó rostos kötőszövet. Erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. Bőrünk 75 %- a kollagénből áll, emellett a kötőszövetek, ízületek, izmok, inak, porcok, a haj, a köröm és létfontosságú szervek természetes összetevője. A kollagén egy szerkezeti protein, megszilárdító és összetartó ragasztóanyag. A kollagén a testfolyadékban is megtalálható és azt erősíti, mint pl. a szemgolyó üvegtestét. 

A kötőszövet és az inak kialakulásának érdekében testünknek a protein szintézist kell beindítania. Ez az anyagcsere folyamat, egy katalizátort igényel, egy olyan anyagot, amely a kémiai reakciók ritmusát serkenti, anélkül, hogy bármiféle változást hozna létre.

Ez a kollagén!

Fiatalság Kívül – Belül. A MEGOLDÁS:

KOLLAGÉN!
edd és fiatalodj

Kollagén a haj-, bőr-, köröm- és porckúra. 


A kollagén olyan fehérje, amely "ragasztja", "forrasztja" a sejtes elemeket, így szöveteket és szerveket formál belőlük. A kollagén minden szervben megtalálható, mint a sejteket összeforrasztó anyag.

 

 

A biológiai öregedés következtében a kollagén mennyisége évente 1%-al csökken, a környezeti hatások, mint a nap ultraibolya sugarai, a  szennyeződések, a dohányzás, a szélsőséges időjárási viszonyok és külső stressz pedig tovább csökkentik a kollagén szintjét.  A helytelen életmód, a nem megfelelő táplálkozás alkohol és egyéb élvezeti szerek roncsolják, öregítik a kollagén szerkezetét.

A kollagén öregedése alatt azt értjük, amikor az alkotó aminosavak között különböző kötések alakulnak ki, így az vizet veszít, alakja megváltozik, a kollagént normálisan lebontó enzimmel  szemben ellenállóbb lesz, így nehezebben újul meg.  Öregedése során a láncok közötti keresztkötések száma nő, így elveszti nedvességmegtartó képességét feszességét. Mivel a bőr szerkezete már kevésbé egészséges, csökken az ellenálló képessége a baktériumok ellen, megnő a vírusok kialakulásának kockázata.

Az öregedés első jelei nemcsak a bőr szintjén érzékelhetőek. Minden aktivitás, amit eddig könnyedén végeztünk, (futás, hajolás, lépcsőzés…stb) hirtelen fájdalmassá válik. Ez annak köszönhető, hogy a kollagén hiány következében legyengül a csontszerkezet, az izmok, inak és iíületek szövetei elernyednek. Egyszóval érezzük, hogy az öregedés folyamata elkezdődött.


Ma már  megfelelően tudjuk pótolni a kollagénhiányt, testünkben ahhoz, hogy a kellemetlen tüneteket elkerüljük!

Letagadnád a korodat? Megteheted!

"A szépség belülről fakad"
Kollagén: haj-, bőr-, köröm- és porckúra!
Edd és fiatalodj! …hogy éveket tagadhass le.

...egy kis érdekesség:

A kollagén szó a görög nyelvből származik:
A colaragasztó, valamint gennoszületni szavakból ered.
"Ragasztásszülő" - ez a meghatározás visszaadja a kollagén funkcióját.
A kollagén olyan fehérje, amely "ragasztja", "forrasztja" a sejtes elemeket, így szöveteket és szerveket formál belőlük.
A kollagén minden szervben megtalálható, mint a sejteket összeforrasztó anyag.
A kollagénrostok a szerv-elemekbe bonyolult szerven belüli és szervek közötti hártyastruktúrát alkotva épülnek be, ezek a hashártya, a tüdőhártya, a szívhártya, valamint olyan szervekben, mint a szív, vese, tüdő, máj, erek, csontok, a látás szerve és természetesen a bőr.
A kollagén a szervezet legfontosabb fehérjéje, ugyanis a teljes emberi fehérjetömeg 30 %-át képezi, és a bőrfehérjék tömegének 75%-át (az ínak, kötőszövetek, ízületek, izmok, porcok, csontok és létfontosságú szerveink természetes összetevője).
A kollagén a testfolyadékot is erősíti, mint pl. a szemgolyó üvegtestét. A kollagén természetes protein, mely a legfőbb alkotóeleme a támasztó-szövetnek és a kötőszövetnek.
A kollagén a testünket összetartó rostos kötőszövet, mely erőt és rugalmasságot biztosít a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. Szerkezeti tulajdonságain kívül, a kollagén a növekedés és szinte az összes testszövet megújulásának elsődleges serkentője.

Az öregedés legfőbb oka a kollagén rostok roncsolódása, elöregedése és pusztulása a szervezetben. Több tényező is képes egyszerre csökkenteni a szervezetben a kollagén termelődését, beleértve a dohányzást, a rendszeres kávé és alkoholfogyasztást, a helytelen táplálkozást, a stresszt és az intenzív fizikai megterhelést. Továbbá a környezetszennyezés, az éghajlati viszontagságokat, és a különböző gyógyszeres kezelések is hatással vannak a kollagén csökkenésre.
Egyértelmű, hogy az öregedési folyamatokat csak úgy lehet lelassítani, ha a probléma gyökerét kezeljük, és nem pusztán a tüneteket szüntetjük meg ideig-óráig.

Mit lehet tenni az öregedés ellen?

Először is a lehető legnagyobb mértékben kell elkerülni azokat a tényezőket, melyek kívülről befolyásolják a test öregedését. Másodszorra pedig mielőtt elkezdjük a fiatalítását, nagytakarítást kell végeznünk a test szöveteiben, szerveiben amit egy alapos méregtelenítéssel végezhetünk el.
Harmadik lépésként pedig tápláljuk meg a testünk sejtjeit, szöveteit, szerveit gazdagon  kollagénnel. 

Amikor testünkben a kollagén mennyisége csökken vagy a kollagénrostok károsodnak, egyre gyakrabban jelentkezik tünetként, fáradság, kimerültség, ízületi fájdalmak. Ezek olyan jelek, amelyek az életkor növekedésével egyre gyakoribbá válnak. Szerkezeti tulajdonságain kívül, a kollagén a növekedés és szinte az összes testszövet megújulásának elsődleges serkentője. 

A fiatalos külső és energia megtartható vagy visszaszerezhető! 

Az ember azt kívánja, bárcsak mindig fiatal és egészséges maradhatna. Ahhoz, hogy megőrizhessük a fiatalságot és legfőképpen az egészségünket, a kollagén szintet mindig egyensúlyban kellene tartani a szervezetben.

Bizonyos tények:

 • A kollagén az inak, kötőszövetek, ízületek, izmok, porcok, csontok és létfontosságú szerveink természetes összetevője.
 • Bőrünk 75%-át kollagén alkotja. 
 • A kollagén a bőr szilárdító váza. 
 • Összetartja a bőrt és alátámasztja az egyéb szöveteket és vérereket. 
 • A legtöbb kollagént a bőr irha rétege tartalmazza.
 • A kollagén az a molekuláris szerkezet, amitől a bőrünk „él”.
 • A kollagén a test legfontosabb fehérjéje
 • A testünk kötőszövetei tartalmazzák a legtöbb kollagént.
 • A felépítésének köszönhetően a kollagén az a protein, mely az összes kötőszövet életben maradását és megújulását biztosítja.
 • A kollagén a testfolyadékot is erősíti, mint pl. a szemgolyó üvegtestét
 • A porcokban fellelhető elsődleges protein a kollagén, amely erőt és rugalmasságot biztosít.
 • Az ín tömött rostos kötőszövet, amelyet a kollagén nevű fehérje szilárd rostjai építenek fel.
 • A szövetek kialakulásának és megújulásának kulcsa, hogy a kollagént a szervezet igény szerint más forrásból is fel tudja venni
 
 
 
 

© NATUR TANYA® a szépség nem LUXUS. Ragaszkodj hozzá! - Edd és Fiatalodj! Minden jog fenntartva!
Csatlakozz hozzánk!