TUDTAD?

Számos tanulmány bebizonyította, hogy a test öngyógyító folyamatai alvás közben történnek.

Köztudott, hogy amikor elalszunk testünk takarékra kapcsol, miközben beindulnak a regenerációs folyamatok. A test alvás folyamán kezdi keresni, a hozzáférhető kollagéneket és más fontos tápanyagokat, hogy a számára szükséges elemekké alakítsa őket.

A kollagénszintézis egy olyan folyamat, amelyre mindenkinek figyelnie kell, aki szeretné megőrizni ifjúságát. Ezért érdemes komolyan figyelembe venni minden olyan táplálékkiegészítőt, amely elősegítheti a védelem és az újra regenerálódás folyamatát. A test folyamatosan termeli a kollagént, de mivel az évek múlásával egyre kevesebb termelődik, sajnos nem jut mindenhová a megfelelő mennyiségben.

Fogyás alvás közben

Súlycsökkenés alvás közben? Mindannyian vesztünk egy kicsit súlyunkból alvás során, ezt a kollagéntermelő anyagcsere folyamatnak köszönhetjük, mivel rengeteg energiát igényel. A gyomorban lévő cukrok és szénhidrátok hiányában, szervezetünk a test zsírját használja fel. Íme még egy ok arra, hogy ne tömjük tele magunkat szénhidráttal lefekvés előtt. Az alvás különböző fázisokból és szintekből áll. Az alvás fontos hatással van a fiatalságunk megőrzésében. A szövetek regenerációja a második és a harmadik szinten valósul meg, főként a REM fázisban, amely gyakran a harmadik szint során jön létre. A második szinten megy végbe a pihenés és a gyógyulás, a harmadik szinten az újrastrukturálás folyamatai zajlanak. A REM fázis során a test a kollagént és más tápanyagokat új szövetté alakítja. Ehhez óriási mennyiségű energiára van szükség. A testünk által elégetett kalória mennyisége, egyenesen arányos az átalakítás hatékonyságával. Tehát minél kisebb hatásfokú az átalakítás annál kevesebb kalóriát égetünk el.

Az éjszakai fiziológiai tevékenység egyik látható eredménye a reggeli testsúlyvesztés. Emlékezzünk arra, hogy a kollagén átalakításának eredménye az inak, a bőrszövet, a porcok és a létfontosságú szervek védelme, a csontozat, illetve az izomzat teljesítményének növelése.

Az öregedés folyamata ellen kollagén:

A test kollagén termelése az életkorral egyre csökken, először azt vesszük észre, hogy harminc éves korunk környékén, arcunkon apró szarkalábak, ráncok képződnek. A bőr elveszti fiatalságát, ragyogását, lassan kiszárad, a haj meggyengül és elveszti fényét. Ebben az életkorban, az egyre lassuló kollagén termelés, már károkat okozhat a testünkben. Ezekre a hatásokra már csak akkor figyelünk fel, amikor az elváltozások egyre komolyabbak lesznek. Hirtelen kezdenek nehezünkre esni mindennapi tevékenységeink, az ízületi fájdalmak egyre intenzívebbé vállnak. Megtapasztaljuk az életkorral járó fájdalmakat. Az idő múltával kötőszöveteink és izomszöveteink károsodnak, a kollagén termelődésének csökkenése következtében. Ezt követi a csontszerkezet meggyengülése.
A kollagén hiány úgy támad meg bennünket, mint egy célpontját vesztett rakéta.
Egyik reggel felébredünk és azt mondjuk: "Ez egyáltalán nincs jól így!"
Délelőtt mindenféle testápolót, krémet kenünk magunkra, majd hirtelen felkapjuk a fejünket a legújabb kozmetikai termékeket reklámozó hirdetésekre. Csak miután már több réteg krémet kentünk a bőrünkre, jövünk rá, hogy mindez nem elég.
Hogy miért? Mert a tüneteket kezeljük, nem a problémát.

A SELYEMHERNYÓBÓL KIVONT KOLLAGÉN ÉRTÉKES!

JAPÁN KUTATÓK FELFEDEZÉSE

Egészség és Jóllét Cybermed -  Orvosi és tudományos szakportál cikke

A selyem és a kollagén…

A selyemhernyók segítséget kölcsönöznek az emberi sérülések regenerálódásában azzal, hogy selyemszálaiból kivonják az emberi test számára legértékesebb fehérjét, a kollagént. Ezt a típusú kollagént felhasználják mind a plasztikai sebészetben, mind pedig a kozmetikai termékek fejlesztésében.
A felfedezés Japánból érkezett, ahol egy biológiai csoport beillesztette  a kollagén termelésért felelős emberi gént a selyemhernyó bábba, így az képes lett ennek a fehérjének a termelésére. Majd felmelegítették a bábokat, ami a pusztulásukat okozta, a selyemszálakból pedig kémiai módszerekkel kivonták a kollagént.

Miért van selyemrostokból kinyert kollagénnek jelentősége?

Azt várják a szakemberek az új technika megjelenésétől, hogy így nagy mennyiségű humán fehérjét fognak tudni előállítani, hiszen nagyon gazdaságos a selyemhernyók tenyésztése.
A Hiroshimai Egyetem Kutató Laboratóriumának vezetője, Katsutoshi Yoshizato adott ki egy tanulmányt a Nature Biotechnology című tudományos újságban, ahol közlik a kutatás eredményeit. A kutatók elégedettségükről számoltak be, mert összehasonlítva a munkájukat más olyan kísérletekkel melyek szintén biológiai területen az ember számára hasznos fehérjeforrások felkutatásával foglakoztak, sokkal hatékonyabbak voltak mind az eredmények területén, mind pedig gazdaságilag. Az ilyen kutatások nagyon költségesek és hosszadalmasak, a selyemhernyók pedig gazdaságosak, gyorsan hozzá lehet jutni (főleg Japánban) és könnyen vizsgálhatóak.
A selyemhernyókból kivont kollagént mesterséges bőr és sebközöző anyagok előállítására használják.
A szakértők arról is beszélnek, hogy a kis élőlények eperfalevéllel táplálkoznak, és három nap leforgása alatt elkezdenek bábozódni. Ezek a kísérleti selyemhernyók genetikailag módosítottak, a japán tudományos kutatók szerint nagyon gyorsan képesek a kollagén termelésre (mintegy 60 ezer tonna selyemhernyót tenyésztenek évente az egész világon minimális költségvetéssel.)
 A selyemhernyó mirigyeiben termelődő kollagén egyedülálló aminosav tartalommal rendelkezik.
A kollagént akkor nyerik ki, amikor még báb alakot ölt, hiszen ekkor rendelkezik olyan megfelelő hőmérséklettel a mi a selyem rostoknak nagyon kedvező.
Nem kizárt hogy a selyemhernyókon a jövőben olyan kísérleteket fognak végezni ahol megvizsgálják, mennyire hasznos inzulin előállítására vagy véralvadási faktorok előállítására.

 

 

© NATUR TANYA® a szépség nem LUXUS. Ragaszkodj hozzá! - Edd és Fiatalodj! Minden jog fenntartva!
Csatlakozz hozzánk!